Fysiotherapie

Binnen ons fysiotherapeutisch begeleidingstraject gaan wij aan de slag met de hulpvraag van onze patiënt. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een operatieve ingreep, acute fysieke klachten, chronische klachten en aandoeningen of conservatieve revalidatie na een traumamoment (bijvoorbeeld een val of een botsingsmoment). Het hoofddoel van de patiënt staat hierin altijd voorop. Dit kan bijvoorbeeld zijn; zo snel mogelijk weer kunnen voetballen zonder pijn, vermindering van beperking in werk of dagelijks leven of reductie van fysieke klachten bij een chronische aandoeningen. Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de volgende klachten.

  • Sportrevalidatie
  • Acute klachten
  • Chronische (onverklaarbare) rug en/of bekken gerelateerde klachten
  • Fysiotherapeutische begeleiding bij chronische klachten / aandoeningen

Binnen de fysiotherapie proberen wij het lichaam, voor zover mogelijk, weer optimaal te laten functioneren. Zo zijn er bijvoorbeeld spraken zijn van een beperking in de mobiliteit, stabiliteit, kracht, coördinatie of in het uithoudingsvermogen lokaal of in het gehele lichaam. Ook zien we vaak dat de houdings- of bewegingspatronen van het lichaam niet ideaal zijn waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand gehouden worden.

Middels fysiotherapie kunnen wij betreffende beperkingen verbeteren door middels van passieve en actieve behandeling.

Naast het verbeteren van bovenstaande lichaamseigenschappen kunnen we middels fysiotherapie en informatie / advies het lichaam zo snel mogelijk laten herstellen. Zo bent u zo snel mogelijk weer op de been en kan het lichaam weer op korte termijn volledig worden belast.

Medical taping

Binnen onze praktijk maken wij in sommige gevallen, ondersteunend aan de behandeling, gebruik van tape. Dit kan bijvoorbeeld zijn om tijdelijk het lichaam wat te ontlasten of ondersteuning te bieden. Vooral in de acute fase (3-7 dagen) kan het lichaam hierdoor beter herstellen en zo snel mogelijk weer optimaal en pijnvrij functioneren.

Er zijn twee verschillende tapevormen:

  • Medical tape

Ondersteunen van een bepaalde beweging van een spier of het beïnvloeden van de huid om sneller herstel te bevorderen. Deze tape is elastisch en zal het gewricht of de spier niet vast zetten.

  • Fixerende tape

Deze witte tape stelt ons in staat een gewricht de immobiliseren (vast te zetten) om te voorkomen dat het gewricht teveel wordt belast en bewegingen maakt die wij op dat moment nog niet zouden willen.

Beide vormen van tapen wordt slecht een korte periode toegepast en is ondersteunend aan de andere fysiotherapeutische technieken en het advies / informatie die u meekrijgt van de therapeut.

 

Afspraak maken of meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

4 + 9 =

Liever bellen voor een afspraak? 0320-550 000 

Kies keuzemenu 1