Fitness

Aanbod

Bij Athletes Gym bereik je niet alleen je doelen als je continue begeleiding hebt van een personal training. De combinatie van een trainer in de zaal, een app met je persoonlijke trainingsschema, een voedingsplan inzicht in je voortgang door je meetresultaten zorgt voor een goed fundament voor het behalen van je prestaties. Daarnaast heb je elke 6 weken de mogelijkheid om een evaluatie te plannen met de trainer en kan je tijdens deze evaluatie ook een lichaamssamenstellingsmeting laten doen om jouw vooruitgang in kaart te brengen.

Binnen het SMC Flevoland bieden wij wekelijks enkele small group trainingen aan waarbij in groepjes van maximaal 4 personen onder continue begeleiding van één van onze personal trainers een effectieve en leuke training wordt verzorgd. Binnen deze trainingen is sprake van veel variatie en werken we in periodes aan specifieke technieken of doelstellingen. Vanwege de kleine groepen is het voor onze trainers mogelijk om de training aan te passen aan uw niveau en kan er rekening gehouden worden met eventuele fysieke klachten of beperkingen. Ook is er in hoge mate aandacht voor een optimale techniek waardoor de effectiviteit van de training wordt vergroot en de kans op blessures zo klein mogelijk is. 

Voorafgaand aan uw start in onze small group trainingen wordt er een uitgebreide intake gedaan en wordt uw beginsituatie in kaart gebracht door middel van testen en metingen. Op deze manier kunnen wij een optimale inschatting maken van uw belastbaarheidsniveau én kunnen we uw voortgang bijhouden. 

Periodiek organiseren we kennissessies waar u als personal training klant en small group lid gratis aan kan deelnemen. Daarnaast kunt u regelmatig terecht voor een evaluatie op basis van testen en metingen. Naast het deelnemen aan onze wekelijkse small group trainingen krijgt u korting op een vrij-trainen abonnement bij het SMC Flevoland of kunt u de trainingen combineren met individuele voedingsbegeleiding op maat. 

Aanmelden kan via info@smcflevoland.nlNa uw aanmelding nemen wij contact op voor een intakegesprek. U kunt daarna aansluiten bij de small group trainingen die worden georganiseerd. Wilt u liever trainen met uw eigen vrienden, familieleden of collega’s? Ook dat is mogelijk! Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten. 

 

Binnen een personal trainingstraject werkt u samen met één van onze goed opgeleide personal trainers aan uw fysieke doelen! Door onze geoptimaliseerde werkwijze én test- meet- en trainingsmogelijkheden stippelen wij een optimaal plan uit. Hierbij is er ruimte voor details en kunt u in een motiverende en kleinschalige omgeving aan de slag. Vertrekpunt van onze begeleidingstrajecten is een uitgebreide intake waarbij gezamenlijk korte- én lange termijn doelstellingen worden vastgesteld. Op basis hiervan testen en meten wij uw beginsituatie en stellen we een periodiseringsplan op die als basis dient voor optimale prestaties.

In onze personal gym, gevestigd in het centrum van Lelystad, is een grote variatie aan trainingsmaterialen aanwezig. De trainingen bevatten o.a. daardoor veel variatie en de ruimte voor een individuele aanpak is groot. De basis van iedere training is wetenschappelijk onderbouwde kennis gekoppeld aan praktische ervaring van uw personal trainer. 

Alle personal trainers hebben tenminste een basisopleiding én vervolgopleiding tot fitnessinstructeur gevolgd óf hebben een opleiding die dit kennisniveau overstijgt. Zo beschikken onze personal trainers over relevante afgeronde opleidingen tot sportkundige, bewegingswetenschapper en performance nutritionist. Afhankelijk van uw doelstellingen kan het zijn dat een specifieke trainer de beste achtergrond heeft om u te begeleiden in uw doelstellingen. Uiteraard beslist u uiteindelijk zelf met welke trainer u aan de slag wilt. 

Regelmatig wordt er een evaluatiemoment ingepland waarbij resultaten in kaart worden gebracht doormiddel van testen en metingen. Er wordt gesproken over wederzijdse verwachtingen, er wordt gekeken naar de tevredenheid over de begeleiding, er worden doelen bijgesteld én er wordt gecoacht op gezonde patronen buiten de gym. Op deze manier houden we inzicht in de voortgang en kunnen wij zoveel mogelijk positieve invloed uitoefenen op het bereiken van uw persoonlijke doelstellingen!

Uit ervaring weten we dat optimale prestaties bijna alleen bereikt kunnen worden indien er ook een gedragsverandering en een optimalisering van de leefstijl plaatsvindt.

Binnen het traject proberen wij te analyseren waar winst te behalen valt op het gebied van beweging, stressmanagement, voeding en helpen wij u gezonde patronen aan te brengen in uw dagelijkse leven die prettig en goed vol te houden zijn. Uw personal trainer analyseert vooruitgang in zowel uw lichaamssamenstelling als voorwaarden die nodig zijn om uw bereikte resultaten te behouden en verder te optimaliseren. Personal training bij het SMC Flevoland gaat dus verder dan trainen onder goede begeleiding. 

Mogen wij ook u begeleiden naar een gezonder, fitter en gelukkiger leven?

Voor top- en prestatiesporters bieden wij in verschillende vormen specifieke begeleiding aan. Dit kan zijn in de vorm van intensieve, wekelijkse begeleiding op basis van een geperiodiseerd trainingsschema (personal training), maar het kan ook begeleiding op afstand zijn op basis van een welontwikkeld en welomschreven geperiodiseerd (trainings)plan wat zelfstandig uitgevoerd kan worden. Wij proberen mee te denken in het ontwikkelingsproces van de sporter en hebben hierin ook een breed netwerk aangaande voedingsbegeleiding, fysieke training en mentale ondersteuning. Samen met de sporter stellen wij een ideaal ontwikkelingsplan op waarin de doelen van de sporter zo goed mogelijk worden ondersteund.

Testen en meten
Testen en meten wordt binnen de fysiotherapie en bij onze sport specifieke klanten gebruikt om informatie te krijgen over de fysieke gesteldheid van klanten of patiënten.

Dit zijn bijv. lichaamssamenstellingsmetingen en omvangmetingen, maar ook prestatietesten waarbij zowel het cardiovasculaire (conditie) als het neuromusculaire systeem (spieren en aansturing) wordt getest. Zo kunnen wij het startpunt in kaart brengen en op basis van de resultaten het trainingsplan aanpassen. Ook kunnen we op deze manier de vorderingen goed in kaart brengen en monitoren of de aanpak bij onze patiënt of klant daadwerkelijk effectief is.

Voedings- en trainingsadvies op maat
Door middel van het samen bepalen van een realistische doelstelling kunnen wij voor u als klant een op maat gemaakte training- en voedingsplan opstellen. U gaat dan 1 op 1 aan de slag met één van onze personal trainers (afhankelijk van hun specialisme en uw doelstelling). Het training- en voedingsschema zullen op elkaar afgestemd zijn om te zorgen dat de doelen worden bereikt, maar ook zodat het herstel optimaal is.

Trainingsplan
Of u nou elke week 1 op 1 gaat trainen met één van onze personal trainers of dat u zelfstandig het plan gaat uitvoeren, het trainingsplan wordt in detail doorgenomen zodat u weet waar u aan toe bent. Als u van plan bent om zelfstandig het plan uit te gaan voeren wordt het trainingsschema doorgenomen in onze trainingsruimte zodat u de ins- en outs weet waarop moet worden gelet en welke doelen specifieke oefeningen hebben. 

Voedingsadvies
Het voedingsadvies zal gepersonaliseerd zijn op basis van uw voeding- en sportbehoeftes. U zult een voorbeeldschema krijgen om inzicht te krijgen in de veranderingen die u moet maken, maar ook om een basis te hebben waarop u terug kunt vallen. Op basis van uw dagelijkse voeding krijgt u tips om uw eigen voedingsschema verder te optimaliseren. Ook zult u informatie krijgen over thema’s zoals herstel en wedstrijdvoorbereiding.

 

Binnen onze revalidatietrajecten proberen wij de juiste afweging te maken hoeveel begeleiding/behandeling u nodig heeft bij onze zorgprofessionals. Tevens bekijken we de mogelijkheden om zelfstandig (eventueel onder supervisie) aan uw eigen herstel te werken. Daarbij is het van belang om een goed functionerend lichaam te behouden wanneer er sprake is van chronische aandoeningen. In bepaalde gevallen voldoen oefeningen die thuis kunnen worden uitgevoerd en in andere gevallen heeft het een meerwaarde om in een fitnessruimte te trainen. Dit kan in bepaalde gevallen in een sportschool waar u al een abonnement heeft lopen.

U heeft binnen het SMC Flevoland ook de mogelijkheid om te komen trainen als onderdeel van uw revalidatie. Onze medische fitnessinstructeurs zijn goed opgeleid, hebben een bovengemiddelde medische kennis en werken met u op basis van het plan die door uw eigen fysiotherapeut is opgesteld. Het fysiofitness traject start met een uitgebreide intake en het doornemen van het schema vanuit de fysiotherapeut. Tussen 8:00-12:00 uur en tussen 17:00-21:00 uur is er altijd een medisch fitnessinstructeur aanwezig die controleert of oefeningen goed uitgevoerd worden. Daarnaast kunt u binnen die tijden terecht met vragen. Tussen 12:00-17:00 uur bent u welkom als de oefeningen voldoende duidelijk zijn en het veilig is om zonder supervisie te trainen.

Het fysiofitness abonnement is na 2 maanden maandelijks opzegbaar. U kunt dus kiezen voor een korte periode van aanvullende training óf voor langer te blijven trainen in onze kleinschalige gym. De maandelijkse kosten voor een fysiofitness abonnement zijn €38,95. Heeft u beperkte financiële mogelijkheden? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor het volwassenenfonds sport en cultuur, geïnitieerd door de gemeente Lelystad. Een aanvraag hiervoor doet u via: Gemeente Lelystad – Volwassenenfonds.

Afhankelijk van uw klachten vindt er iedere 4-6 weken een vernieuwing van uw trainingsschema plaats. De nieuwe oefeningen kunnen dan weer onder begeleiding van de medisch fitnessinstructeur worden uitgelegd zodat u weer effectief aan de slag kunt. Een intake bij de medisch fitnessinstructeur in combinatie met uitleg van de oefeningen duurt 60 minuten. Herzieningen van het schema worden daarna uitgelegd in een afspraak van 30 minuten. Is het nodig om de oefeningen nog een 2 e keer door te nemen met de medisch fitnessinstructeur? In overleg met de medisch fitnessinstructeur is dat geen enkel probleem.

Bent u momenteel niet onder behandeling van één van onze zorgverleners? Wilt u toch trainen in een kleinschalige setting waar meer medische basiskennis beschikbaar is en meer ruimte is voor maatwerk en tussentijdse instructie? Ook dan bent u bij ons van harte welkom. Bij complexe vraagstukken vragen wij u wel om eerst een intake bij de fysiotherapeut of andere zorgverlener in te plannen om een optimaal trainingsplan samen te stellen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Stuurt u dan een email naar info@smcflevoland.nl of bel
ons op 0320 5500 00.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten