Testen en meten

SMC Flevoland, expertisecentrum op het gebied van sportrevalidatie en prestatieverbetering, verzorgt een breed aanbod aan fysieke testen en metingen, die kunnen bijdragen aan preventie, inzicht in fysieke gesteldheid en/of optimalisatie van trainingsplannen. De testen worden op onze praktijk in Lelystad afgenomen en geanalyseerd door onze sportarts en bewegingswetenschapper, specialisten op dit terrein. Ook (periodieke) keuringen vallen onder onze expertise. We zetten hieronder voor u een paar testen en keuringen op een rijtje.

SMC Testlab

Als expertisecentrum voor sport- en orthopedische revalidatie heeft SMC Flevoland een testlab ontwikkeld. Ons doel is om uw fysieke capaciteiten op een wetenschappelijke en objectieve manier in kaart te brengen, zodat u weet hoe u ervoor staat en waar u aan kunt werken, eventueel samen met uw zorgverlener(s).

Lees meer

Isokinetische testen

Isokinetische krachttesten zijn de gouden standaard als het gaat om het meten van geïsoleerde kracht in specifieke spiergroepen. Met onze Isoforce voeren we sinds begin 2024 nauwkeurige analyses uit van individuele krachtproductie onder strikt gecontroleerde omstandigheden.

Lees meer

Performance testen

Elke sport kent specifieke fysieke eisen om optimaal te presteren. Onze performance testen brengen deze sport-specifieke eisen in kaart, evalueren waar kansen voor verbetering liggen en monitoren of uw trainingen de gewenste resultaten opleveren.

Lees meer
FAQ

Veelgestelde vragen over testen en meten

Indien de testen worden uitgevoerd met een medische reden als onderdeel van een (orthopedische) revalidatie worden de testen op basis van fysiotherapie vergoed vanuit uw basis- of aanvullende verzekering. Indien u geen behandelingen meer vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekeraar dan krijgt u van ons een factuur op basis van fysiotherapie.

Jazeker. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de beschikking heeft over goede test en meet faciliteiten. Uw specialist, fysiotherapeut of andere zorgprofessional kan u verwijzen voor testen. Indien mogelijk ontvangen wij van uw zorgverlener graag de indicatiecode waarop wordt behandeld, een korte rapportage en eventuele aanvullende vragen. Wij voeren te testen uit volgens protocol en stellen op basis van deze testen een rapport op met conclusie en aanbevelingen.

De testlab binnen SMC wordt door fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Mireille geleid. Zij voert – soms in samenwerking met bewegingswetenschapper Annemarie – de testen uit en maakt het rapport op met conclusie en aanbevelingen.

Op basis van onze innovatieve test en meet apparatuur kunnen wij zowel de lichaamssamenstelling, de (verschillen in) kracht als het kwalitatieve bewegingsgedrag in kaart brengen. Hierdoor hebben wij een uitgebreid beeld van jouw fysieke eigenschappen en kunnen hierdoor een gedetailleerd rapport en aanbevelingen geven. Zo kunt u zelf of samen met uw zorgverlener zo specifiek mogelijk aan de slag!

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken