Performance testen

Elke sport kent specifieke fysieke eisen om optimaal te presteren. Onze performance testen brengen deze sport-specifieke eisen in kaart, evalueren waar kansen voor verbetering liggen en monitoren of uw trainingen de gewenste resultaten opleveren.

 

Sprongtesten

Sprongtesten meten de kracht en explosiviteit van het onderlichaam. We identificeren links-rechtsverschillen en beoordelen de bewegingskwaliteit met behulp van videoanalyse. Hierdoor komen zwakke punten aan het licht. Het regelmatig uitvoeren van sprongtesten helpt bij het optimaliseren van trainingsprogramma’s, het bereiken van sportieve doelen en het voorkomen van blessures.

Reactiesnelheidstesten

Tijdens de reactietesten moet u zo snel mogelijk reageren op visuele en auditieve stimuli. Onze Optogait registreert nauwkeurig de tijd die u nodig heeft om te reageren. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd om inzicht te krijgen in uw huidige reactievermogen en om verbeterpunten te identificeren. Een goede reactietijd is essentieel in sporten waarin snelle beslissingen en bewegingen vereist zijn.

Sprint- en wendbaarheidstesten

Bij sprint- en wendbaarheidstesten analyseren wij acceleratie, snelheid en wendbaarheid. Hiermee brengen we uw sterke punten en verbeterpunten in kaart en komen wij eventueel met een trainingsadvies of plan. Deze testen worden uitgevoerd bij ons op locatie of op de velden van één van onze partner verenigingen.

Hardloopanalyse en ganganalyse

Met onze Optogait analyseren we uw looppatroon aan de hand van sensoren en videobeelden. We kijken hierbij onder andere naar staplengte, stapbreedte, loopsymmetrie, contacttijd en zweeftijd. Een loopanalyse identificeert loopafwijkingen en helpt bij het verbeteren van looptechniek.

Deze test is inzetbaar voor het maken van een hardloopanalyse en het in kaart brengen van loop- en wandelpatronen.

Conditietest op Wattbike

Onze Wattbike-testen bieden een uitgebreide evaluatie van uw uithoudingsvermogen en fietstechniek. We meten parameters zoals vermogen, cadans, links-rechts balans, traptechniek en maximaal minuutvermogen. Deze testen zijn ideaal voor een laagdrempelige beoordeling van uw conditie en het in kaart brengen van het effect van uw trainingen.

Bent u op zoek naar een uitgebreidere inspanningstest waarbij uw hartslagzones en VO2max worden bepaald? Kijk dan eens bij onze sport medische onderzoeken en keuringen.

Lichaamssamenstelling

Met de Inbody brengen we uw lichaamssamenstelling gedetailleerd in kaart. Door deze test regelmatig uit te voeren, kunnen veranderingen in uw lichaamssamenstelling gemonitord worden en kan geëvalueerd worden of uw trainings- en voedingsschema’s effectief zijn.

Veldtesten voor sportteams

Voor sportteams bieden we uitgebreide testbatterijen die we op locatie kunnen uitvoeren. Deze omvatten metingen van biometrie (lengte, gewicht en lichaamssamenstelling), uithoudingsvermogen, snelheid en wendbaarheid. Deze veldtesten zijn geschikt om de fysieke status van een sportteam te analyseren en per speler verbeterpunten te identificeren.

 

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken