Over ons

Opening SMC Flevoland šŸŽ‰

Sport Medisch Centrum Flevoland is ontstaan uit de wens van Dorian van Garderen om een hoogwaardig zorgcentrum voor sport en leefstijl in Lelystad op te richten. Gestart vanuit zijn eerdere fysiotherapiepraktijk en fitnessconcept is een compleet sportzorg centrum opgezet in het centrum van Lelystad.

2020

COVID-19 šŸ¦ 

Vlak na de opening in begin 2020 heeft Sport Medisch Centrum Flevoland zich door uitdagende beginfases heen moeten worstelen vanwege het corona-virus.

2020

SMC behaalt certificering van het SCAS šŸ¤

In 2021 behaalde 'SMC' met succes de certificering van het SCAS als sportmedische instelling en voegde sportgeneeskunde toe aan het zorgaanbod. Nu wordt onze organisatie gezien als expertisecentrum voor sportgeneeskunde, sportrevalidatie, testen en meten en leefstijlverandering. Sindsdien werken we nauw samen met ziekenhuizen en zelfstandige klinieken op het gebied van orthopedie, revalidatie, neurologie en cardiologie.

2021

SMC Flevoland groeit! šŸš€

Wat begon met 5 medewerkers is uitgegroeid tot een team van meer dan 15 collegaā€™s met diverse expertisegebieden en medewerkers uit de hele regio! En daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee!

2022

Totaalconcept šŸ˜Ž

De afgelopen jaren heeft SMC gewerkt aan een totaalconcept dat onder andere bestaat uit een uitgewerkt plan van aanpak, een multidisciplinaire aanpak, informatieve video's, een online oefeningenplatform en het uitlenen van materialen, allemaal om u de beste zorg te kunnen bieden! Samen gaan we als team aan de slag om uw doelen te bereiken!

2024
Onze partners

Samen goede gezondheidszorg

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diƫtetiek.

Bekijk overzicht
Reviews

Wat anderen over ons zeggen

Elly Gerbes

Ik loop al een tijdje bij SMC. Eerst deed ik samen met de fysio oefeningen om alles op te bouwen, inclusief mijn zelfvertrouwen. Nu fitness ik hier in een kleinschalige omgeving en krijg ik regelmatig een nieuw schema met ondersteuning van diƫtiste, coaching, osteopaat en fysiotherapeut. Toen ik begon kon ik nauwelijks lopen. Nu loop ik zonder problemen ruim 10.000 stappen per dag!

Tatiana Van Staa-Jonker

Inderdaad verademing om hier te worden behandeld. Daar waar in het verleden alleen behandelingen verbetering moesten geven krijg je hier ook oefeningen via de app mee. Deskundig en prettige sfeer. Ik ben behandeld door Aniek en zeer tevreden.

Gerhard Peters

Na een lange zoektocht langs verschillende fysiotherapeuten die mijn probleem slechts tijdelijk oplosten, kwam ik bij Dorian terecht. Hier wordt niet alleen aan symptomen gewerkt, maar aan de oorzaak. Met een behandelplan en oefeningen heb ik eindelijk een oplossing gevonden. Na 5 jaar kan ik weer genieten van hardlopen.

Mascha Lancee

Mooie locatie midden in het centrum. Professionele begeleiding met aandacht voor jou! SMC is kleinschalig en laagdrempelig. Geen spiegels of wachten tot een toestel vrijkomt. Een trainer die rond loopt en waar nodig je adviseert. Wij komen hier met heel veel plezier.

DD Dance Studio

Als dansschool zijn wij zeer tevreden met SMC Flevoland. Elke geblesseerde leerling wordt succesvol behandeld. SMC houdt rekening met de activiteiten en levensstijl van de patiƫnt, of het nu een topsporter is of iemand met een druk leven. De patiƫnt staat altijd op de eerste plaats en er wordt doelgericht gewerkt aan genezing. Fijn dat SMC nu in het stadshart van Lelystad zit.

Ana Elsa Van Frozen

Een verademing: professionele fysiotherapeuten die de oorzaak aanpakken met goed advies en thuisoefeningen. Via de dansschool van mijn dochter kwamen we hier terecht. Zowel Dorian als Marijn zijn deskundig en gepassioneerd. De locatie is ruim, schoon en goed bereikbaar. Een aanrader bij fysieke klachten.

Lars Kam

Professionele aanpak: altijd op basis van een plan. Uitstekende materialen. Zeer tevreden met het doorlopen traject en het resultaat.

Astrid van Ruiten- De Vries

Multidisciplinair team die met grootste zorg en aandacht jouw klacht behandelt. Aanrader en absolute aanwinst voor de regio Lelystad!

Renee Vos

Zowel Dorian als Bram zijn beide echt toppers ik kan na bijna 10 jaar kwakkelen met blessures eindelijk weer met een positieve blik naar de toekomst te kijken!

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.