Medische fitness

Bij SMC Flevoland bieden we op maat gemaakte revalidatietrajecten aan. We bepalen samen hoeveel begeleiding u nodig heeft en kijken naar de mogelijkheden om zelfstandig te trainen. Soms voldoen oefeningen die thuis kunnen worden uitgevoerd en in andere gevallen heeft het een meerwaarde om in een fitnessruimte te trainen. Dit kan bij ons of in een sportschool waar u al een abonnement heeft.

Fysiofitness

U kunt bij ons komen trainen als onderdeel van uw revalidatie. Hierbij wordt u begeleid door onze medische fitnessinstructeurs. Onze medische fitnessinstructeurs zijn goed opgeleid en werken volgens het plan dat uw fysiotherapeut voor u heeft opgesteld.

Het medische fitness traject start met een uitgebreide intake van 60 minuten waarin ook het oefenschema, dat door uw fysiotherapeut gemaakt is, wordt doorgenomen. Na de intake kunt u zelfstandig aan de slag met de voorgeschreven oefeningen. Periodiek wordt uw trainingsschema vernieuwd en besproken met een medisch fitnessinstructeur.  Voor vragen kan je gemakkelijk terecht bij onze medisch fitnessinstructeurs die in de ochtend en avond aanwezig zijn.

Aanwezigheid medische fitnessinstructeurs

Doordeweeks is er tussen 08:00-12:00 uur en 17:00-21:00 uur altijd een medische fitnessinstructeur aanwezig die kan controleren of u de oefeningen correct uitvoert. Binnen deze tijden kunt u ook bij ze terecht met vragen. Tussen 12:00-17:00 uur bent u welkom als de oefeningen voldoende duidelijk zijn en het veilig is om zonder supervisie te trainen.

Kosten fysiofitness abonnement

De maandelijkse kosten van een fysiofitness abonnement zijn €41,50. Het abonnement is na 2 maanden maandelijks opzegbaar. Heeft u beperkte financiële mogelijkheden? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor het Volwassenenfonds Sport en Cultuur, geïnitieerd door de gemeente Lelystad. Een aanvraag hiervoor doet u via: Gemeente Lelystad – Volwassenenfonds

Niet onder behandeling, wel trainen?

Ook als u momenteel niet onder behandeling bent bij ons, bent u welkom om te komen trainen. Bij complexe vraagstukken vragen wij eerst een intake bij de fysiotherapeut of andere zorgverlener in te plannen om een optimaal trainingsplan samen te stellen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op via 0320 550000 (ook voor WhatsApp) of via administratie@smcflevoland.nl.

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken