Psychologie

Vanaf 1 oktober 2024 biedt SMC Flevoland ook Geestelijke Gezondheid (GZ) psychologie en sportpsychologie aan! Onze psychologen Marie-Janne van Toorn (GZ en sport- en prestatiepsychologie) en Suzan Blijlevens (basis, sport- en prestatiepsychologie) staan voor je klaar om je te ondersteunen in je psychisch herstel en ontwikkeling. Ze werken samen met ons multidisciplinaire team om zorg op maat te bieden.

Werkwijze en aanbod

We werken doelgericht en trajecten worden ondersteund met een online informatieplatform en opdrachten voor thuis. Onze aanpak vereist inzet en discipline van jou als cliënt; we streven naar het beste resultaat door optimaal met elkaar samen te werken. Onze begeleiding is respectvol, maar kan soms wel confronterend zijn.

Onze psychologen bieden naast gesprekstherapie onder andere EMDR, ACT en ademhalingsinterventies aan. We helpen onder andere bij:

  • EMDR bij enkelvoudige trauma’s
  • Multidisciplinaire trajecten, waarbij fysieke en (lichte) psychische problematiek samenkomen
  • Leefstijlproblematiek en eetstoornissen
  • Druk en prestatievraagstukken bij high-performers en prestatiesporters
  • Overige milde psychische problematiek

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor vergoedde zorg, heb je een verwijzing voor basis GGZ (bggz) nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je met voldoende motivatie aan het traject begint. Specialistische GGZ-zorg valt buiten ons aanbod. Je huisarts of medisch specialist kan beoordelen of jouw hulpvraag binnen de basis GGZ past.

Wachtlijst

Op dit moment – september 2024 – hebben wij geen wachtlijst voor GZ-psychologie en sportpsychologie.

Vergoeding

We werken op dit moment aan contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij in 2024 nog geen contracten hebben kunnen afsluiten met zorgverzekeraars. Je kunt daarom in 2024 gebruik maken van onze coulanceregeling waarbij een eventuele eigen bijdrage kwijtgescholden. Het eigen risico blijft vanzelfsprekend wel van toepassing.

Let op: de volgende hulpvragen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. De kosten zijn voor eigen rekening/voor rekening van jouw werkgever indien jouw met deze klachten aan de slag wil bij onze psychologen:

  • Hulp bij werk gerelateerde problemen, zoals burn-out of overspannenheid.
  • Hulp bij relatieproblemen.
  • Hulp bij aanpassingsstoornissen, zoals bij scheiding, rouw of ontslag.

Kwaliteit

Om kwaliteit te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat onze psychologen over de meest recente wetenschappelijke kennis en vaardigheden beschikken, wordt de beroepscode van de beroepsvereniging nauwkeurig gevolgd. Daarnaast volgt onze regiebehandelaar wekelijks intervisie met andere externe GZ-psychologen en worden er regelmatig bij- en nascholingen gevolgd om je optimale geestelijke gezondheidszorg te kunnen bieden.

Klachtenprocedure

Ben je niet tevreden over de geleverde gezondheidszorg? Dan kan je gebruik maken van onze klachtenprocedure.

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken