Leefstijlcoaching

Bent u de strijd tegen de kilo’s zat? Wilt u graag op een duurzame manier afvallen die u ook kunt volhouden? Dan is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) misschien wat voor u! De GLI is een wetenschappelijk onderbouwd programma dat zich richt op het verbeteren van uw leefstijl door middel van gezonde voeding, meer beweging en gedragsverandering. Het doel? Duurzaam gewichtsverlies en een gezonde levensstijl die u op de lange termijn kunt volhouden.

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. De GLI helpt deze mensen bij gedragsverandering om een gezonde leefstijl te realiseren. De GLI die we bij SMC Flevoland aanbieden is het Coaching op Leefstijl (CooL) programma. Het doel van dit programma is het behalen van gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.

 

Het CooL-programma

Het CooL-programma duurt 2 jaar en heeft als centrale thema’s bewegen, voeding, slaap, stress/ontspanning, persoonlijke balans, structuur aanbrengen en patronen herkennen en doorbreken. Het programma wordt uitgevoerd door een post-HBO leefstijlcoach. Deze CooL-coach steunt de deelnemer in het halen van persoonlijke doelen. Het programma bestaat uit 16 groepssessies en 6 individuele coachingsgesprekken met de leefstijlcoach.

 

Hoe verloopt het programma?

Stap 1: aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het CooL-programma als u:

  • Een verwijzing heeft van uw huisarts of medisch specialist.
  • 18 jaar of ouder bent.
  • Overgewicht hebt (BMI 25-30) met daarnaast (een verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
  • Ernstig overgewicht hebt (BMI tussen 30 en 40).
  • Gemotiveerd bent om gezonder te gaan leven.

Stap 2: intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de leefstijlcoach, wordt de inhoud van het programma met u besproken en wordt gekeken of het CooL-programma bij uw behoeften en wensen past. Als na de intake blijkt dat het programma niet bij u past, kunt u afzien van deelname aan het programma.

Stap 3: start van het CooL-programma

Zodra we een groep van 10 deelnemers kunnen vormen, gaat het CooL-programma van start. U ontvangt vanuit de leefstijlcoach per mail een uitnodiging voor de eerste groepsbijeenkomst. Daarnaast ontvangt u uw persoonlijke inloggegevens van de CooL Academie. Dit is een online platform dat gebruikt wordt als aanvulling op het CooL-programma en kosteloos vanuit SMC Flevoland wordt aangeboden. Op het platform vind je onder andere de voorbereiding van elke groepsbijeenkomst.

Stap 4: aan de slag met uw leefstijl!

De groepsbijeenkomsten vinden in de eerste behandelfase eens per maand plaats en in de onderhoudsfase  wordt dit eens per twee maanden. Tussen deze bijeenkomsten in gaat u zelf actief aan de slag met de acties en doelen die u tijdens de groepsbijeenkomsten of samen met de leefstijlcoach heeft opgesteld.

FAQ

Veelgestelde vragen over leefstijlcoaching

Ja, het CooL-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Een verwijzing van je huisarts of medisch specialist is wel nodig.

Nee, bij het CooL-programma zijn begeleiding door een diëtist of beweegcoach niet inbegrepen. Het is bij ons wel mogelijk om naast het programma een diëtist in te schakelen. Iedereen heeft namelijk 3 uur aan diëtetiek in de basisverzekering. Daarnaast kunnen CooL-deelnemers van SMC Flevoland tegen een gereduceerd tarief aan de slag in onze fitness.

We starten een nieuwe groep zodra we 10 deelnemers hebben die willen starten met het CooL-programma. We hanteren op dit moment geen wachtlijst en starten gemiddeld maandelijks een nieuwe groep.

De groepsbijeenkomsten vinden momenteel aan het einde van de middag en in de avond plaats op de dinsdag en donderdag.

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken