Shockwave

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is een niet-invasieve behandelmethode die gebruik maakt van akoestische shockgolven om chronische spier- en peesklachten te behandelen. Deze schokgolven stimuleren de bloedcirculatie en het metabolisme in het getroffen gebied, wat het natuurlijke genezingsproces van het lichaam bevordert. Bij SMC Flevoland zetten we shockwave therapie in voor diverse aandoeningen zoals hielspoor, tendinitis, en andere hardnekkige pees- en spierproblemen.

Wie voert shockwave therapie uit?

Binnen SMC Flevoland wordt shockwave therapie uitgevoerd door gekwalificeerde fysiotherapeuten die zijn opgeleid in het gebruik van deze techniek. Zij hebben uitgebreide kennis van het musculoskeletale systeem en passen deze behandeling zorgvuldig toe, afgestemd op jouw specifieke klachten en behoeften.

Wanneer zetten wij shockwave therapie in?

Shockwave therapie wordt ingezet als onderdeel van een uitgebreid behandelplan wanneer conventionele behandelingen onvoldoende effect hebben gehad. Het kan effectief zijn bij zowel acute als chronische klachten. Voordat we met de behandeling beginnen, wordt er een grondig diagnostisch onderzoek uitgevoerd, soms met behulp van echografie om de exacte locatie en aard van de klacht in kaart te brengen.

Waarvoor zetten wij shockwave therapie in?

Bij SMC Flevoland gebruiken we shockwave therapie voornamelijk voor de behandeling van chronische spier- en peesklachten. Het helpt om pijn te verminderen, de functie van de getroffen gebieden te verbeteren, en de algehele mobiliteit te herstellen. Shockwave therapie kan een essentiële rol spelen in jouw revalidatieproces, vooral wanneer andere behandelingen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Benieuwd wat shockwave therapie voor jouw klachten kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Heb je fysieke klachten of wil je maatwerk begeleiding binnen je fysieke doelen? Bij ons kan je voor de meeste zorg zonder verwijzing terecht!

  • check icon Multidisciplinair team van zorgprofessionals
  • check icon Expertise in sportrevalidatie, orthopedische revalidatie en leefstijlverandering
  • check icon Optimale faciliteiten voor herstel waaronder een eigen testlab en 300m2 fitness faciliteiten
Afspraak maken

Vergoeding zorgverzekeraar

Het Sport Medisch Centrum Flevoland biedt zowel specialistische zorg, multidisciplinaire zorg als fitness en leefstijlbegeleiding. Veel zorgdiensten worden vergoed vanuit uw verzekering waaronder sportgeneeskunde, gecombineerde leefstijlinterventie, fysiotherapie en diëtetiek.

Bekijk overzicht

Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Ons team kijkt graag samen met jou naar wat je nodig hebt om je doelen te behalen. We begeleiden je stap voor stap door het traject en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Afspraak maken