Rick van Eijndhoven

BSc. (Sport) Fysiotherapeut
Functie

BSc. (Sport) Fysiotherapeut

Expertisegebieden

Sportrevalidatie, pre- en postoperatieve training, schouderproblematiek en knie- en enkelletsel

Contactgegevens
  • 0642397603
  • rick@smcflevoland.nl
  • 0320-550000
Over mij

Als fysiotherapeut is mijn visie dat effectieve zorg ontstaat door een nauwe samenwerking tussen therapeut en patiënt. Ik geloof sterk in het bevorderen van bewustwording en zelfredzaamheid, waarbij ik uitgebreid uitleg geef over het menselijk lichaam. Na elke behandeling bied ik gerichte oefeningen aan om het herstelproces te versnellen en de patiënt te ondersteunen in het behoud van zijn of haar gezondheid. Mijn benadering is altijd individueel afgestemd, met oog voor de specifieke behoeften van elke persoon. Geduld en een luisterend oor vormen de kern van mijn aanpak, waarbij ik vanuit betrokkenheid en oprechte interesse een doelgerichte behandeling creëer. Dit zie ik als zorg op maat.
Mijn achtergrond in sport en beweging is diep geworteld. In 2013 ben ik afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator/agoog en in 2018 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond. Van 2019 tot 2022 heb ik de Master Sportfysiotherapie gevolgd. Sinds 2024 werk ik met veel passie, plezier en gedrevenheid bij SMC Flevoland.
Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook actief als professioneel discgolfer. Met trots vertegenwoordig ik Nederland, zowel binnen als buiten Europa, in deze sport. Deze combinatie van praktijkervaring en sportieve prestaties geeft mij een unieke kijk op sportrevalidatie en prestatiebevordering.